По принцип най-големият ужас за всяка домакиня са мишките. А ето, че сега имате шанс да се запознаете с една симпатична мишчица, самата тя домакиня, и то каква! Само да я познавахте, не само че никога не бихте си и помислили да залагате миши капани, ами и сами щяхте да поканите тая къщовница да ви погостува!big-ready_milichko

Тя се казва Метличина и по майчина заръка старателно записва всичко важно в своето тефтерче. Моля? Бихте дали мило и драго да надзърнете в едно такова мише тефтерче ли? Речено – сторено! Ето я и книжката „Миличко мое тефтерче!“.

teft1.PNG
Весела Фламбурари и издателство „Жанет 45” са се погрижили до нас да достигнат куп ароматни рецепти, и то не само за ароматни сладка и зимнина, но и за домашно приготвени мехлеми, че дори и парфюм! По страниците на метличиното тефтерче ще откриете още какви ли не случи и преживелици от живота на малката пъргавелка! Някои от тия събития са станали вдъхновение за нейните стихове, други пък са били причина за сензационни открития… Вие подозирали ли сте например, че мишите призраци обичат да си попийват мляко? А колко още други неща не подозирате! Но не бойте се, Метличина всичко ще изясни.

teft3.PNG

Игривият текст на Весела Фламбурари и ярките илюстрации на Радостина Нейкова са чудна комбинация. С весели приказки и шарени рисунки, „Миличко мое тефтерче!“ е едновременно любопитно и забавно четиво, съчетаващо приказна атмосфера с бабина мъдрост – тъкмо това, от което имат нужда някои градски деца, които през живота си мишка не са видели!

teft2.PNG

Книголюба

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s