Държа в ръцете си „Островът на дядо” от Бенджи Дейвис и направо не знам как ще съумея да напиша за нея свързани изречения… В мен бушуват такива емоции, и всички напират да излязат едновременно. Възхитен съм от илюстрациите, респектиран съм от таланта и усета, с който са съставени композициите и са подбрани цветовете. Трогнат съм до сълзи от историята, тези 32 странички крият в себе си толкова топлота, сърдечност и сърцераздирателност, че не е истина. Също така, мисля че съм окончателно влюбен в творчеството на автора. И не на последно място изпитвам огромна благодарност към „Студио Арт Лайн”, които стоят зад българския дебют на Бенджи Дейвис.

ostrovat-na-dyado.jpg

Нека ви кажа, че ако „Островът на дядо” беше филм на Пиксар, хората (и особено възрастните) щяха да си излизат от кино салона със зачервени очи и да стискат в джобовете си мокри носни кърпички, а Оскарът щеше да е вързан в кърпа!

img_8297.jpg

„Сид обича Дядо. Дядо обича Сид. И това никога няма да се промени.

Красива и нежна история, която показва как тези, които са ни скъпи, остават близо до нас, независимо колко далече изглежда, че са.”

 

„Островът на дядо” е изкусно разказана метафорична приказка за онова последно сбогом, което никой от нас не иска да си вземе с близък. Текстът е по детски простичък и по философски дълбок. Приказката е разказана с перфектен усет за детската (и изобщо за човешката) психология и чувствителност, съчетава в себе си скръб и оптимизъм, любов и тъга, носталгия, вяра, надежда…

grandpas-1-1024x645.png

Илюстрациите са пресетни, прекрасно композирани, и разпростирайки се на две страници така „широкоекранно” създават адски кинематографичен ефект. Всичко оживява пред погледа ви! Ярката палитра и грабващият стил на Бенджи Дейвис са напълно достатъчна причина да си купите книжката, пък дори и текста вътре да е на санскрит.

Screen-Shot-2015-07-09-at-19.19.5411.png

Адски се надявам, направо се моля, в най-скоро време от „Студио Арт Лайн” да ни зарадват с още книжки от Бенджи Дейвис! Списъка от заглавия, поместен на сайта му (http://www.benjidavies.com/) е дългичък!
Вижте трейлър на „Островът на дядо”:

 

Надзърнете и в процеса по създаването на книгата със самия автор, Бенджи Дейвис:

http://blog.picturebookmakers.com/post/123446450231/benji-davies

 

За повече информация и поръчка:

http://www.artline-store.net/product.php?ProductID=358

ostrovat-na-dyado_1.jpg

Ненко Генов

Advertisements

One thought on “„Островът на дядо” от Бенджи Дейвис

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s