Наскоро ви разказахме за „Черният заек” – дебютната книжка на Филипа Ледърс, издадена от Студио Арт Лайн. А днес на ред е още една дебютна детска книжка на автор и илюстратор с очевиден потенциал – това е „Хладка Сладка Муу” на Фиона Рос!

За какво иде реч?

 

„Хубаво е да си различен, но на кравичката Сладка Муу ѝ се ще да е като всички останали крави. Когато времето се променя обаче, всички те искат да са като нея. Сензационен дебют, който възхвалява индивидуалността на всеки от нас.”

 

Тъй гласи анотацията. И не лъже.

product_122.jpg

„Хладка Сладка Муу” ни разказва за една свръхсимпатична кравичка, която при все, че от все сърце иска да дава най-свежото и питателно млекце, не може да го стори тормозена от жегата. При все, че за другите крави времето явно си е съвсем в нормата, на Сладка Муу й е горещо, та две не види. А как ще й се отрази спад в температурата? Хммм…

 

Оформлението на книжката е доста смело, и композициите и гледните точки на илюстрациите, че дори и разположението на текста е нетипично и на места изненадващо. Самите илюстрации пък са пипнати в един сладък, но нетипичен стил, едновременно ретро и пасващ на картуун нетуърк поколението. Обичам такива книжки, които забавляват не само децата, но и родителите, които им ги четат, и всеки забелязва нещо за себе си.

Capture.PNG

Само внимавайте някой малчуган да не вземе вместо да заспи внезапно да се оживи и да поиска да търчите до магазина за сладолед 😉

Книголюба

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s