„Черният заек” – леле, какво зловещо заглавие за детска книжка! Дали не звучи повече като филм на ужасите? И самият Зайо, малкият бял и пухкав главен герой в тази поучителна приказка, също е изплашен не на шега! Защото по петите му е един Голям Черен Заек!! И от него няма отърване! Не те настига, но не спира да те преследва!

 

Е, мама и татко лесно ще се досетят какво се крие зад това страшилище, нали? Достатъчно е да се вгледате в корицата малко по-внимателно. Но за малките и впечатлителни читатели не всичко е толкова ясно и очевидно, тъй че не бързайте да им издавате интригата!

product_35.jpg

„Черният заек” се издава от Студио Арт Лайн. Детската книжка ни учи не само за това, което единствено Питър Пан някога е успявал да си изгуби, но и ни дава да разберем, че си струва да се изправяме пред страховете си. Защото, както понякога се оказва, някои от най-големите ни страхове всъщност са съвсем безвредни… И дори могат да се окажат полезни, след като веднъж ги опознаете!

 

А дали Големият Черен Заек ще се окаже приятелски настроен?! Е, прочетете книжката някоя вечер и ще разберете. Само внимавайте с нощната лампа! Да не вземе да ви изненада в стяата и някое Голямо Черно Дете!

 

Филипа Ледърс не ни е познато име, и нищо чудно, защото „Черният заек” е неин дебют като автор и илюстратор. Тя е изучавала графичен дизайн, илюстрация и анимация и в момента работи като аниматор и илюстратор на свободна практика. Филипа живее в Англия със съпруга си Джеймс и тяхната дъщеря Амбър, сивата котка Еми и два заека – Бенджи и Кики, които са нейното вдъхновение за написването на „Черният заек“ заради склонността на единия да следва другия, където и да отиде.

Книголюба

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s