Преди време отразихме страхотното издание на „Алиса в Страната на чудесата” от ик „Бард”, с илюстрациите на негово величество Грег Хилдебранд. 

 

Приказната поредица обаче съдържа още едно заглавие, в което се е разписал маестрото. Това е легендата за Робин Худ, преразказана от Дж. Уокър Макспадън.

Приключенията на Робин Худ (Дж. Уокър Макспадън)

Историята я знаем! Разказвана е и е адаптирана толкова много пъти под каква ли не форма, че едва ли има някой, който да не е наясно с нейната основа. Текстът на Макспадън умело предава класическата легенда за знаменития борец за правда извън закона. Героите от Шеруудската гора отново ще грабят от богатите и ще раздават на бедните…

robin4.jpg

Но при цялото ми уважение към текста, тук той е просто изтласкан на втори план от пищните илюстрации! Творбите на Грег Хилдебранд са достойни не просто да красят книги, но и да висят по стените на световните галерии и музеи.

robin14.jpg

Рисунките са дълбоки, живи и органични. Робин Худ, неговите съратници и врагове, и разбира се, красивата му любима, наистина придобиват плът и кръв в платната на Грег Хилдебранд. Композициите са колкото реалистични, толкова и романтични, със страхотна динамика, където тя е нужна, и драматична светлина, подсилваща въздействието на образите.

robin28.jpg

Страниците на „Приключенията на Робин Худ” ще пленят въображението на малчуганите и ще предизвикат възхита у техните родители. Чудесна книга, чиито „картинки” са истинско произведение на изкуството!

„Достави ми истинско удоволствие да илюстрирам тази книга, главно заради мотивите за приятелство, всеотдайност и борбата срещу неправдата, които олицетворява героят Робин Худ.“

Грег Хилдебранд

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s