Кой казва, че вълкът козината си мени, но нрава никога? Ето един, който си е сменил нрава, но не и козината!

От „Червената шапчица” до „Болен здрав носи” – приказките са превърнали горките вълци в нарицателно за глупост и неутолим глад. Най-накрая обаче някой се е заел не само да разчупи, но направо да направи на пух и прах този жанров стереотип! Това са детската писателка Ориан Лалман и илюстраторката Елеонор Тюилие, чиято поредица за дружелюбния черен вълк издават от Colibri.

vkiskdasismcveta3.jpg

Най-накрая един приказен представител на Canis lupus без следа от кръвожадност в характера! Не, този вълчо не само, че не си точи зъбите за бели агънца, невръстни девойчета и беззащитни бабички, ами направо се изживява като романтик! Той мечтае да обиколи света, да си намери любима, или дори да смени черния си цвят с нещо по-ведро и жизнерадостно.

vylkkiskdaobsveta3.jpg

Всяка от трите книжки от поредицата съдържа 32 страници. Дуетът Ориан Лалман и Елеонор Тюилие се е сработил прекрасно и текст и рисунки ви разказват по една весела историйка във всеки том, която ще ви накара да се усмихвате и да изпитате топла симпатия към главния герой. И кой знае, нищо чудно той да успее да изчисти лошото име, което хищните му предците са създали на породата! Кой казва, че вълкът козината си мени, но нрава никога? Ето един, който си е сменил нрава, но не и козината!

vylkytksityrselyub3.jpg

Книголина

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s