Бременността отпределено не е шега работа, но това все пак не пречи от време на време да подхождаме към темата с малко хумор! И именно това прави книгата на издателство „Рибка” „Какво не знаеш, когато знаеш, че си бременна?“. В нея ще откриете не едно и две, а цели сто и едно любопитни неща, покриващи обстойно онези вълнуващи девет месеца!

PregnancyBook_cover.jpg

Авторката Афрон Монро е английска акушерка, майка и преподавател по йога за бременни и йога за бебета, тъй че трудно ще намерите по-квалифицирана особа за написването на подобна книга!

PregnancyBook_open.jpg

Но по-интересното е, че „Какво не знаеш, когато знаеш, че си бременна?“ всъщност е българско-английска копродукция! Илюстрациите и цялостното художествено оформление са дело на Евгения Николова. Познато име? Да, точно така, това е същата  Евгения Николова, по чиито илюстрации вече се прехласвахме в „7 приказки зелени с крила, крачета и антени”!

Closeup1.jpg

Симбиозата на текст и рисунки е чудесна! Афрон Морно е поднесла фактите на простичък и разбираем език, който е доста далеч от високопарния академизъм на някои ръководства за бременни. А Евгения Николова е визуализирала всичко със страхотни схематични рисунки, които наистина онагледяват и допълват написаното, правейки го още по-забавно! В тази своеобразна смесица от пиктограма, карикатура и комикс биберони и хромозоми се превръщат в усмихнати геройчета, които ще ви позволят дори да споделите част от книгата с деца. (А това може да ви е доста полезно, особено когато дойде време за „неудобните” въпроси и „онези” разговори!)

PregnancyBook_05-06.jpg

Всичките 101 въпроса, на които книгата отговаря са действително любопитни и интересни, особено за бременни жени и техните партньори но и не само. Съвсем не е задължително да сте бъдещи / настоящи родители, за да отделите внимание на тази книга, тъй като всеки един от нас се е появил по сходен начин на този свят, а процесът е по-завладяващ, от колкото доста хора подозират.

PregnancyBook_58-59.jpg

Например, замисляли ли сте се някога дали е възможно да се родят близнаци от двама различни бащи? Каква е продължителността на живота на един сперматозоид? Кои са най-старите известни опити за противозачатъчни средства? Как различните култури се опитват да предопределят пола на плода? На колко години е най-старата документирана родилка? Как продължителността и процеса на раждането могат да повлияят върху личността и характера на детето? Или пък колко скоро след раждането може да се забременее отново?

PregnancyBook_85-86.jpg

Е, част от въпросите в книгата доста от нас са си ги задавали, а за други вероятно не сме и помисляли, но общото между тях е, че всички са интересни и отговорите им са достоверни! „Какво не знаеш, когато знаеш, че си бременна?“ обхваща „цялата работа”, от зачеването, през бременността и развитието на плода, до самото раждане!

Closeup2.jpg

Можете да прочетете книгата на един дъх, или малко по малко, като й позволите да бъде ваш спътник по време на вашата бременност! Идеален подарък за млади мами и татковци, както и за двойки, които плануват тази важна стъпка!

Книголюба

This slideshow requires JavaScript.

Вижте и трейлърите на книгата!

PregnancyBook_spread.jpg

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s