Ягодовата Фея Ягодка долита при вас с цяла дузина ухаещи на диви плодове приказки. Веселите патила са събрани в луксозния том с твърди корици „Ягодовата фея Ягодка: Вълшебни приказки от ягодовата градина” на издателство „Enthusiast”. Сътворени от младата немска писателка и художничка Щефани Дале, приключенията на Ягодка са в най-хубавите традиции на европейските детски разказвачи.

ya1.PNG

Още с разгръщането на книжката, преди дори да започнете да четете приказките, вече сте запленени от малкия, приветлив свят на Щефани Дале. Любов от пръв поглед! Илюстрациите са като разходка сред природата в слънчев ден, изпълнени със спокойствие и нежни цветове. Зелени дъбрави, полянки с шарени цветя и билки, вълшебни герои и техните мили приятели, горските животни и насекоми… Самата Ягодова фея пък е така лъчезарна и усмихната, че гарантирано ще стане любимка на малките деца, и особено на момиченцата!

ya2.PNG

Приказките са подходящи дори за най-малките. Макар и вълнуващи и интересни, в тях няма да намерите и помен от битки, злодеи и други конфликтни ситуации, по каквито си падат децата в по-напреднала възраст. Дори призраците и драконите не са чак толкова страшни, стига да ги опознаеш!

ya4.PNG

Тук никой не трябва да бъде победен или разгромен. Но от време на време се случва Ягодка да посочи правилната посока на някой, кривнал от правия път. Да не говорим, че и тя самата е повече от способна да се забърка собственоръчно в някоя беля!

ya7.PNG

Приказките за малката фея разчитат на сладурски герои и мъничко магия, за да развлича и очарова малките читатели, за които Щефани Дале разказва с толкова любов. Всичко това е поднесено с прекрасните й илюстрации, които просто галят окото и те канят да последваш Ягодка и компания до следващата страница и до следващата приказка!

ya3.PNG

А когато приказките свършат? Е, не се притеснявайте! Защото по-рано тази година от „Enthusiast” издадоха и втори том – „Ягодовата фея Ягодка: Весел жабешки концерт и други истории”! Той съдържа дванадесет нови приказки за Ягодка и компания, които ние от „Книжни Криле” се надяваме също да представим, и то час по-скоро!

Книголюба

ya5.PNG

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s