Две любими неща в една книга – незабравимите шантаво-загадъчни приключения на Алиса от Луис Карол, прекрасните илюстрации на Грег Хилдебранд. Резултатът е неустоимо предложение от издателство „Бард”!

„Алиса в страната на чудесата“ е безсмъртна класика, една от най-продаваните, преиздаваните, четените, филмираните и оказалите влияние произведения на детската (и не само детска) литература. Тя не се нуждае от представяне, и макар, че присъства в библиотеката ми в не едно и две различни издания, бих си я купил отново!

 

А причината, разбира се, е Грег Хилдебранд! Според мен, той също не би трябвало да има нужда от представяне, но все пак знам, че не всеки читател задълбава освен в авторите и в художници и илиюстратори.

111

Братята Хилдебранг, Грег и Тим, са сред най-големите имена в световната съвременна илюстрация. Близнаците творят предимно в областта на приказното и фантастичното, и работят по какво ли не, от класика, през комикси, до кино! Техният арт албум с платната им по „Междузвездни войни” заема почетно място в колекцията ми. А вие, ако сте чели някакво фентъзи, фантастика, комикси, през последния половин век, твърде вероятно сте се сблъсквали с техните корици!

alice8

Тим Хилдебранд почина преди десет години, но брат му Грег продължава неуморно да се труди с четката. Работата му по „Алиса в страната на чудесата” е буквално за чудо и приказ! Това са едни от най-дълбоките, детайлни и красиви илюстрации, на които някога се е радвал Луис Карол! И единственото, за което можем да съжаляваме е, че няма такова издание и за „Алиса в Огледалния свят”!

Ако някой се съмнява в думите ми, то нека просто разгледа галерията с илюстрациите тук! – http://www.hildebrandt-art.com/art/greg/story/alice/

 

„Алиса в страната на чудесата” с илюстрациите н Грег Хилдебранд е перфектна комбинация от класическа приказка и майсторска визия, истински полет на въображението!

alice26

„От всички книги, които съм илюстрирал през годините, Алиса е една от любимите ми, защото визията от историята на Карол ми позволи да се потопя напълно в странното и невероятното.”

Грег Хилдебранд, 1993 

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s