След като вече прочетохме с голям интерес и отразихме първата книга от трилогията, идва ред и на „Къщата на тайните: Битката на зверовете”!

 

Режисьорът и сценарист Крис Кълъмбъс в ново амплоа, този път се изявява като писател на детско фентъзи, а компания му прави неговият съавтор Нед Везини. След като в предния том от трилогията сестрите Кордилия и Елинор Уокър и брат им Брендан се оказаха хванати в капана на смъртоносното въображение на окултния писател Денвър Кристоф, сега тяхното шеметно пътешествие през света на книгите продължава с пълна пара.

dfd40b456ff8da9f657768140b14a3f4

Кристоф и неговата наследница, Вятърната вещица отново се завръщат, въпреки че децата успяха да попречат на пъклените им планове от предната книга. Вещицата цъфва отново в Сан Франциско, и този път за да я спрат Брендан и сестрите му трябва да се състезават с времето… и дори да пътуват ПРЕЗ него. Дяволските книги на Денвър Кристоф ги отвеждат от Древен Рим до Втората световна война, никак няма да им е лесно, особено при положение, че вещицата и писателят са им вдигнали мерника и използват всяка удобна възможност да вдигнат залозите!

 

Между впрочем, оказва се, че Ветрената вещица е живяла в самата Елинор, и това далеч не е всичко. Пригответе се за обрат а-ла „Империята отвръща на удара”!

 

„Къщата на тайните: Битката на зверовете” е като че ли дори още по-вълнуваща от своя предшественик. Е, в някои от ситуациите, действията на героите са леко пресилени и противоречат на логиката (и може би здравия разум), но това едва ли ще е проблем за младите читатели на поредицата.

hs2-a4 (1)

А големият плюс тук е, че Кълъмбъс и Везини доста успешно са успяли да вплетат известно количество фактология измежду щурите приключения на героите си. Явно покрай писането на „Къщата на тайните: Битката на зверовете” е имало и доста проучване относно историческите периоди и събития, през които преминават децата от семейство Уокър, и съответно през които ще преминат и децата, четящи книгата.

 

Както вече знаем, това е вторият роман от трилогията. Какво следва сега, след „Къщата на тайните: Битката на зверовете”? Третата част е публикувана на запад тази година, и силно се надяваме, че от издателство Сиела няма да ни накарат да я чакаме дълго и на български език!

Книголет

house-of-secrets-1024x575

Advertisements

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s