От издателство ФЮТ започнаха издаването на нова, вълнуваща серия детски романи, наречена „Островът на приключенията”. Автор на поредицата е англичанката Хелън Мос, а книгите са вече 14 на брой. От тях две са вече издадени на български език. В поредицата ви очакват много мистерии и приключения, но това се разбира и от самите заглавия, всяко от които започва с „Тайната на…”.

Тук Ви представяме първата книга, „Тайната на пеещите пещери”, която ни бе любезно предоставена от издателите.

taynata_na_peeshtite_peshteri

Джак Картър и по-големия му брат, Скот, съвсем не пращят от ентусиазъм, когато баща им ги откарва до остров Касъл Кий (не го търсете на картата, мястото е въображаемо), където на момчетата им предстои да прекарат ваканцията си. Двамата с неохота посрещат съдбата си – да пропилеят лятото на това скучно място, без лаптоп, далеч от приятелите си и в компанията на старата леля Кейт. Джак и Скот бленуват по дома си в Лондон, но те все още не подозират за приключенията, които Касъл Кий може да им предложи.

a2

Съвсем скоро обаче братята се убеждават, че ще имат далеч по-големи врагове от скуката, срещу които да се борят! Към компанията скоро се присъединява местното момиче Емили, придружена от своя верен домашен любимец – кучето Дрифт. Емили им показва някои от тайните на местността – плажове, средновековни руини, крайбрежен фар и… пеещите пещери разбира се!

Но тяхната песен внезапно замлъква, а според легендата това е знак, че предстоят сериозни неприятности …в които трите деца се забъркват незабавно! Крадени съкровища, контрабандисти, истинско криминале, подходящо за млади читатели.
HMoss drawingСтилът на Хелън Мос е лек и лесен за четене, без да бъде елементарен. Разказът е увлекателен и е придружен от черно-белите илюстрации на Leo Hartas, който е един от изявените британски илюстратори на детски книги. Жалко само, че работата му по „Островът на приключенията” е предимно черно-бяла, защото цветните му илюстрации са неминуемо по-грабващи! (Убедете се на http://leohartas.com/ )

Е, ако търсите вълнуваща ваканционна дестинация, то не търсете повече – Островът на приключенията Ви очаква! Книгата включва и карта на Касъл Кий, тъй че, спокойно – няма да се изгубите!

Повече за изданието можете да научите от сайта на ФЮТ, където има и превю на книгата!

А ние се надяваме, че съвсем скоро ще можем да Ви представим и още книги от поредицата!

Гледайте и видеото с Хелън Мос (на английски), за да разберете как авторката се е захванала с писане и е създала поредицата!

Книголюба

One thought on “„Островът на приключенията: Тайната на пеещите пещери” от Хелън Мос

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s